Odgovor:
Dva su moguća rješenja
Obrazloženje:
Budući da je ovo pitanje dano u standardnom obliku, što znači da slijedi oblik:
Mislim da je vrijedno spomenuti to
Sada, samo uključimo naše vrijednosti u jednadžbu kao što je ova:
Za ove vrste problema, dobit ćete dva rješenja zbog
Sada oduzimamo 7 od 5 i dijelimo sa 4:
Zatim priključite svaku vrijednost x u jednadžbu zasebno kako biste vidjeli jesu li vam vrijednosti dane 0. To će vas obavijestiti ako ste ispravno izvršili izračune ili ne
Pokušajmo prvu vrijednost od
Dakle, ova vrijednost x je ispravna jer smo dobili 0!
Sada, da vidimo je li druga vrijednost
Ta vrijednost x je također ispravna!
Stoga su dva moguća rješenja:
Odgovor:
Obrazloženje:
Riješite kvadratnu jednadžbu
Kvadratna formula
Uključite zadane vrijednosti u formulu i riješite ih.
Pojednostaviti.
Pojednostaviti.
Riješite za
Postoje dvije jednadžbe.
Pojednostaviti.
Kako riješiti x ^ 2-6 = x koristeći kvadratnu formulu?
Vi radite matematiku, pokazat ću metodu. Ponovno napišite jednadžbu tako da ponovno stavite RHS na LHS: x ^ 2 -x -6 = 0 Ovo je kvadratna jednadžba oblika: aks ^ 2 + bx + c = 0 s rješenjem: x = (-b + - sqrt (b 2-4ac)) / (2a) Dakle, imate a = 1 b = -1 c = -6 Zamjenske vrijednosti u gornjem i dobijte odgovor
Kako riješiti 4x ^ 2 - 5x = 0 koristeći kvadratnu formulu?
X = 0 ili x = 5/4 Kvadratna formula za aks ^ 2 + bx + c = 0 je dana x = (- b + -sqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) a = 4, b = -5, c = 0 dakle x = (- (- 5) + - sqrt ((- 5) ^ 2-4 (4) (0))) / (2 (4)) x = (5 + -sqrt ( 25)) / 8 x = (5 + -5) / 8 => x = 0 ili x = 10/8 = 5/4
Kako riješiti x ^ 2 = -x + 7 koristeći kvadratnu formulu?
Korijeni su 2.192582404 i -3.192582404 U ovom slučaju prerasporedite jednadžbu u standardni oblik ax ^ 2 + bx + c = 0, to bi bilo 1) x ^ 2 + x-7 = 0 Korištenjem kvadratne formule (-b) + -sqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) Zamjenom vrijednosti iz jednadžbe u opću formulu (-1 + -sqrt (1 ^ 2-4 * 1 * -7)) / (2 * 1) pojednostavljuje se do (-1 + -sqrt (29)) / (2) ili 2.192582404 i -3.192582404