Odgovor:
Obrazloženje:
# "koristeći" boje (plavo) "zakoni indeksa" #
# • boja (bijeli) (X) (a ^ n ^ mb) ^ p = a ^ ((tt)) b ^ ((np)) *
# • boja (bijeli) (x) ^ mxxa ^ n = a ^ ((m + n)) *
# • boja (bijela) (x) a ^ m / a ^ nhArra ^ ((m-n)) "ili" 1 / a ^ ((n-m)) #
# "možemo izraziti podjelu frakcija kao množenje" #
# RArra / b-: c / d = a / bxxd / C #
#rArr (5m ^ 4p ^ 2) / (2m ^ 3p) xx (3m ^ 7p) / (125 m ^ 6p ^ (18)) *
# = (15m ^ (11) p ^ 3) / (250 ^ 9p ^ (19) #
# = (3m ^ 2) / (50p ^ (16)) larrcolor (crveno) "s pozitivnim indeksima" #
Pišite u obliku indeksa?
6 * (3x) ^ - 4 6 / (3x xx 3x xx 3x xx 3x) = 6 / (3x) ^ 4 = 6 * (3x) ^ - 4 Mislim da je to daleko koliko možete ići ako želite pisati ovo u obliku negativnih moći ...
Pojednostavite sljedeće pitanje indeksa, izražavajući svoj odgovor pozitivnim eksponencijama?
(2 x ^ (8) z) / y ^ (4) (x ^ 3yz ^ -2times2 (x ^ 3y ^ -2z) ^ 2) / (xyz ^ -1) Koristeći pravilo: (a ^ m) n = a ^ (mn) => x ^ 3yz ^ -2times2 (x ^ (3 x 2) y ^ (- 2 x 2) z ^ 2) / (xyz ^ -1) => (2 x ^ 3yz ^ -2times (x ^ 6y ^ -4z ^ 2)) / (xyz ^ -1) => (2 x ^ 3yz ^ -2timesx ^ 6y ^ -4z ^ 2) / (xyz ^ -1) Koristeći pravilo: a ^ m t ^ n = a ^ (m + n) => (2 x ^ (3 + 6) y ^ (1-4) z ^ (- 2 + 2)) / (xyz ^ -1) => (2 x ^ (9) y ^ (- 3) z ^ (0)) / (xyz ^ -1) Koristeći pravilo: a ^ m / a ^ n = a ^ (mn) => (2 x ^ (9-1) y ^ (- 3-1) z ^ (0 + 1)) => (2 x ^ (8) y ^ (- 4) z ^ (1)) Koristeći pravilo: a ^ -m = 1 / a ^ m = > (2
Pojednostavite ovo pitanje indeksa?
((-2xy) ^ 2 * 2 (x ^ 2y) ^ 3) / (8 (xy) ^ 3) = x ^ 5y ^ 2 zakoni: (x * y) ^ a = x ^ a * y ^ a ( x ^ a) ^ b = x ^ (a * b) x ^ a * x ^ b = x ^ (a + b) (x ^ a) / (x ^ b) = x ^ (ab) ((-2xy ) ^ 2 * 2 (x ^ 2y) ^ 3) / (8 (xy) ^ 3) = ((- 2) ^ 2x ^ 2y ^ 2 * 2x ^ (2 * 3) y ^ 3) / (8x ^ 3y ^ 3) = (4x ^ 2y ^ 2 * 2x ^ 6y ^ 3) / (8x ^ 3y ^ 3) = ((4 * 2) (x ^ 2 * x ^ 6) (y ^ 2 * y ^ 3 )) / (8x ^ 3y ^ 3) = ((8) (x ^ (2 + 6)) (y ^ (2 + 3))) / (8x ^ 3y ^ 3) = ((8) (x ^) (8)) (y ^ (5))) / (8x ^ 3y ^ 3) = (8/8) ((x ^ 8) / (x ^ 3)) ((y ^ 5) / (y ^ 3) )) = (1) (x ^ (8-3)) (y ^ (5-3)) = (x ^ (5)) (y ^ (2)) = x ^ 5y ^ 2