Odgovor:
Vidi objašnjenje: D
Obrazloženje:
riješiti za x.
pomnožite obje strane s 4
dodati
obje strane podijeliti s 13
sada idite na -3 na x-osi i nacrtajte okomitu isprekidanu liniju i sve što je veće od -3 je uključeno kao što je navedeno
tako da će graf izgledati ovako
(isprekidana linija jer -3 nije uključena u x sloutions postavljena jer je x veća od -3 ne veća od ili jednaka ako je veća od ili jednaka ćete nacrtati stalnu liniju)
graf {x> -3 -4.312, 1.848, -1.61, 1.47}
((da biste provjerili grafikon i igrali s grafikonima isprobajte kalkulatore s grafičkim prikazom ili postoje mnoge web-lokacije s grafičkim prikazom kao što je
Što je frak {15} {16} od 2 frak {1} {30}?
Pogledajte rješenje u nastavku: Kada se bavite frakcijama na ovaj način, riječ "od" može se prevesti u "times" ili "pomnožiti s". Možemo ponovno napisati ovaj izraz kao: 15/16 xx 2 1/30 Prvo, pretvoriti mješoviti broj na desnoj strani jednadžbe na neispravnu frakciju: 15/16 xx (2 + 1/30) => 15/16 xx ([30/30 xx 2] + 1/30) => 15/16 xx (60/30 + 1/30) => 15/16 xx (60 + 1) / 30 => 15/16 xx 61/30 Sljedeće, možemo poništiti uobičajene izraze u brojniku i nazivniku dviju frakcija: boja (crvena) (žig (boja (crna) (15))) / 16 xx 61 / (boja (crvena) (poništi (boja (crna) (30))) 2) => 61/32
Ne razumijem kako to učiniti, može li netko napraviti korak po korak? Grafikon eksponencijalnog raspada prikazuje očekivanu amortizaciju novog broda, prodaje se za 3500, više od 10 godina. - Napisati eksponencijalnu funkciju za grafikon - koristiti funkciju za pronalaženje
F (x) = 3500e ^ (- (ln (3/7) x) / 3) f (x) = 3500e ^ (- 0.2824326201x) f (x) = 3500e ^ (- 0.28x) prvo pitanje jer je ostatak bio odsječen. Imamo a = a_0e ^ (- bx) Na temelju grafikona čini se da imamo (3,1500) 1500 = 3500e ^ (- 3b) e ^ (- 3b) = 1500/3500 = 3/7 -3b = ln ( 3/7) b = -ln (3/7) /3=-0.2824326201~~-0.28 f (x) = 3500e ^ (- (ln (3/7) x) / 3) f (x) = 3500e ^ (-0.2824326201x) f (x) = 3500e ^ (- 0,28x)
Što je proizvod frak {6x} {4x ^ {2} - 3x - 1} i frak {6} {7x ^ {2} + 8x + 1}?
=> boja (indigo) ((6x ^ 2) / ((4x + 1) (x-1) (7x + 1) (x + 1)) ((6x) / (4x ^ 2 -3x -1)) * (6 / (7x ^ 2 + 8x + 1)) => (6x * x) / ((4x ^ 2-3x-1) * (7x ^ 2 + 8x + 1) => (6x ^ 2) / ((4x ^ 2 -4x + x - 1) * (7x ^ 2 + 7x + x + 1)) => (6x ^ 2) / ((4x (x-1) + (x - 1)) * (7x (x + 1) + (x + 1)) => (6x ^ 2) / ((4x + 1) (x-1) (7x + 1) (x + 1))