Odgovor:
Obrazloženje:
Pojednostaviti
Pojednostavite primjenom eksponentnog pravila
Primijenite eksponentno pravilo
Odgovor:
Obrazloženje:
Kako pojednostaviti 9sqrt4 - 6sqrt24 + sqrt36?
= 18 - 12sqrt (6) + 6 = 24 - 12sqrt (6) ~~ 24 - 12 (2.449) ~~ 24 - 29.393 ~~ -5.393 sqrt (4) je 2 sqrt (36) je 6 6sqrt (24) = 6 sqrt (6xx4) = 6sqrt (4) sqrt (6) = 12sqrt (6)
Kako pojednostaviti 6sqrt7 + 2sqrt28?
=> 10sqrt (7) Dobili smo 6sqrt7 + 2sqrt (28) Možemo faktor 28 pronaći pravi kvadrat koji se može izvući iz radikala. = 6sqrt7 + 2sqrt (4 * 7) = 6sqrt7 + 2sqrt (2 ^ 2 * 7) = 6sqrt7 + 2 * 2sqrt (7) = 6sqrt7 + 4sqrt (7) Budući da su radikali isti, možemo kombinirati slične pojmove pomoću distribucija. = (6 + 4) sqrt (7) = 10sqrt (7)
Kako pojednostaviti sqrt (108x ^ 5y ^ 8) / sqrt (6xy ^ 5)?
3x ^ 2sqrt (2y ^ 3) sqrt (108x ^ 5y ^ 8) / sqrt (6xy ^ 5) = sqrt ((108x ^ 5y ^ 8) / (6xy ^ 5)) = sqrt ((108/6) (x ^ 5 / x) (y ^ 8 / y ^ 5) = sqrt ((18) (x ^ (5-1)) (y ^ (8-5)) = sqrt ((18) (x ^ 4) ( y ^ 3) = 3x ^ 2sqrt (2y ^ 3)