Što bi se dogodilo ako u krugu vode ne bi bilo kondenzacije?

Što bi se dogodilo ako u krugu vode ne bi bilo kondenzacije?
Anonim

Odgovor:

Ono što očekujem da će se dogoditi: Prvo, ne bi bilo oblaka. Nedostatak oblaka značio bi da ne bi bilo kiše, a prosječna temperatura Zemlje bi se povećala, što bi dovelo do toga da velike površine zemlje postanu pustinje.

Obrazloženje:

Vodeni ciklus je proces u kojem voda pada kao kiša, transportira se preko rijeka i potoka do jezera i oceana, isparava u nebo, kondenzira u oblake i ponovno pada kao kiša. Evo dijagrama:

Što bi se dogodilo ako ne bi bilo kondenzacije?

Stupanj kondenzacije je onaj gdje se vodena para skuplja u oblake (a kad oblaci postanu dovoljno teški s isparavanjem, oslobađaju vodu kao kišu). Dakle, prvi odgovor je da ne bi bilo oblaka.

Bez oblaka predviđam nekoliko stvari:

  • Iz oblaka dolazi kiša. Bez oblaka ne bi bilo kiše.
  • Oblaci premještaju vlagu iz jezera i oceana (gdje se isparavaju) u planine i druga mjesta u unutrašnjosti koja izazivaju oborine. I tako ogromni dijelovi zemlje postali bi pustinjski.
  • Oblaci reflektiraju sunčevu svjetlost i pomažu u hlađenju Zemlje. Bez oblaka, prosječna temperatura Zemlje bi se značajno povećala.

I tako da rezimiram ono što očekujem da će se dogoditi. Prvo, ne bi bilo oblaka. Nedostatak oblaka značio bi da ne bi bilo kiše, a prosječna temperatura Zemlje bi se povećala, što bi dovelo do toga da velike površine zemlje postanu pustinje.