Kako grafikon y = sqrt (x-1) -3?

Kako grafikon y = sqrt (x-1) -3?
Anonim

Biti #Y = y + 3 # i # X = x-1 #

Funkcija # Y sqrtX # domena ide od

# X = 0 # do # X + oo #

i raspon koji ide od

# Y_0 = sqrt0 = 0 # do #Y _ (+ oo) = sqrt (+ oo) = + oo #.

Njegova krivulja je prikazana ispod:

Međutim, # Y = y + 3 harr y = Y-3 #

stoga # Y = f (x) * krivulja će biti identična # Y = f (X) * krivulja, samo s negativnim vertikalnim odstupanjem od 3.

Sada # X = x-1 harr x = X + 1 #

stoga # Y = f (x) * krivulja će biti identična # Y = f (x) * krivulja, samo s pozitivnim horizontalnim pomakom od 1.