Riješiti? -3 (2y-1) = 4 (y + 4)

Riješiti? -3 (2y-1) = 4 (y + 4)
Anonim

Odgovor:

#y = -13 / 8 #

Obrazloženje:

# -3 (2y-1) = 4 (y + 4) #

Prvo, upotrijebite distribucijsko svojstvo ispod kako biste pojednostavili # -3 (2y-1) # i # 4 (y + 4) #:

Slijedeći sliku, znamo da:

# boja (plava) (- 3 (2y-1) = (-3 * 2y) + (-3 * -1) = -6y + 3) #

i

# boja (plava) (4 (y + 4) = (4 * y) + (4 * 4) = 4y + 16) #

Vratite ih u jednadžbu:

# -6y + 3 = 4y + 16 #

Sada oduzmite #COLOR (plava) 3 # s obje strane jednadžbe:

# -6y + 3 quadcolor (plava) (- quad3) = 4y + 16 quadcolor (plava) (- quad3) #

# -6y = 4y + 13 #

Sada oduzmite obje strane #COLOR (plava) (R4y) #:

# -6y quadcolor (plava) (- quad4y) = 4y + 13 quadcolor (plava) (- quad4y) #

# -8y = 13 #

Podijelite obje strane po #COLOR (plava) (- 8) #:

# (- 8y) / boja (plava) (- 8) = 13 / boja (plava) (- 8) #

Stoga, #y = -13 / 8 #

Nadam se da ovo pomaže!