Kako rješavate za t u frak {1} {r} = frac {1} {t - 6}?

Kako rješavate za t u frak {1} {r} = frac {1} {t - 6}?
Anonim

Odgovor:

# T = r + 6 #

Obrazloženje:

Najveći problem je to # T # je u nazivniku dijela.

# 1 / r = 1 / (t-6) #

Metoda 1

Budući da na svakoj strani postoji samo jedan pojam, možete preokrenuti cijelu frakciju:

# r / 1 = (t-6) / 1 #

# R + 6 = t #

Metoda 2

Križ se množi da bi se dobio

# T-6-r #

#t = r + 6 #

Odgovor:

# T = r + 6 #

Obrazloženje:

Uzmi obostranu vrijednost obiju strana:

# 1 / (1 / r) = 1 / (1 / (t-C6)) *

# R = t-6 #

Sada dodajte #6# na obje strane:

# T-6 + 6 + r = 6 #

# T = r + 6 #

# 1 / r = 1 / {t-6} # tako da se križ množi # T-6-r # ili # T = r + 6 #