Odgovor:
vidjeti postupak rješavanja u nastavku;
Obrazloženje:
Da pojednostavite, morate racionalizirati;
Pojednostavite (1 - cos theta + sin theta) / (1+ cos theta + sin theta)?
= sin (theta) / (1 + cos (theta)) (1-cos (theta) + sin (theta)) / (1 + cos (theta) + sin (theta)) = (1-cos (theta) + sin (theta)) * (1 + cos (theta) + sin (theta)) / (1 + cos (theta) + sin (theta)) ^ 2 = ((1 + sin (theta)) ^ 2-cos 2 (theta)) / (1 + cos ^ 2 (theta) + sin ^ 2 (theta) +2 sin (theta) +2 cos (theta) + 2 sin (theta) cos (theta)) = ((1+ sin (theta)) ^ 2-cos ^ 2 (theta)) / (2 + 2 sin (theta) +2 cos (theta) + 2 sin (theta) cos (theta)) = ((1 + sin (theta)) ) ^ 2-cos ^ 2 (theta)) / (2 (1 + cos (theta)) + 2 sin (theta) (1 + cos (theta)) = (1/2) ((1 + sin (theta)) ) ^ 2-cos ^ 2 (theta)) / ((1 + cos (theta)) (1 + sin (
Pomnožite zagrade i pojednostavite (2sqrta-3sqrtb) (sqrta + sqrtb)?
2a-sqrt (ab) -3b (2sqrt-3sqrt b) (sqrt a + sqrt b) (2sqrta * sqrta) -3sqrtb * sqrta) + (2sqrta * sqrtb) - (3sqrtb * sqrtb) = 2a-3sqrt (ab ) + 2sqrt (ab) -3b = 2a-sqrt (ab) -3b
Sqrt (3) + 4sqrt (3)? Pojednostavite radikalni izraz?
Sqrt (3) boja (bijela) (.) (1 + 4) = 5sqrt (3)