Kako rješavate 2x - y = 3 i 3x - y = 4 koristeći zamjenu?

Kako rješavate 2x - y = 3 i 3x - y = 4 koristeći zamjenu?
Anonim

Riješite za y u jednoj od jednadžbi. Nije bitno koju jednadžbu odaberete, ali u vašem je najboljem interesu odabrati jednostavniju jednadžbu.

Odabrat ću prvu jednadžbu jer su brojevi manji (manji je jednostavniji). Dobit ćemo # y = 2x-3 #

S ovom jednadžbom za y, sada je zamjenjujete u drugu jednadžbu i rješavate za x.

# 3x- (2 x-3) = 4 #

To se svodi na

# 3 x + = 4 # i zatim u X = 1